© Proshots

Amin Younes was zondagmiddag weer één van de gevaarlijkste Ajacieden. Tegen Go Ahead creëerde de aanvaller enkele goede kansen na mooie dribbels, passjes en acties. “Ik moet oplossingen blijven bedenken om mijn tegenstanders te verrassen. Dit was door de hitte een zware wedstrijd. Op het veld snakte ik soms naar adem. Als ik gevaarlijk wil blijven, moet ik daar harder aan gaan werken”, vertelt de dribbelaar in gesprek met Ajax Life.

“We kwamen weer moeizaam in de wedstrijd en moeten Andre Onana dankbaar zijn”, vervolgt hij. “Na de gemiste strafschop gingen we beter spelen, met veel beweging op het middenveld. Bertrand Traoré was gevaarlijk en Davy Klaassen natuurlijk ook. We hebben hard gewerkt.”

Op eigen initiatief wisselde Younes zo nu en dan met Klaassen van positie. “Je wilt het je tegenstander niet te gemakkelijk maken. Als ik vanaf het middenveld ga spelen, houden ze daar in eerste instantie geen rekening mee. Davy en ik hebben aan een blik genoeg. Hij is intelligent genoeg om dan naar de vleugel te gaan. Ik vind dat we als spelers ook in een wedstrijd dingen moeten bedenken die onze tegenstander verrast.”

Ajax wordt de laatste dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Hakim Ziyech. De Duitse aanvaller is blij met de aanstaande komst van Ziyech. “Ik ben blij met iedere nieuwe aanwinst. Concurrentie maakt ons alleen maar sterker. Ziyech? Als hij komt is dat goed voor Ajax, goed voor mij, goed voor iedereen. Hij heeft veel kwaliteit. Ik zou blij zijn als hij komt.”