© Proshots

Het begint er steeds meer op te lijken dat Amin Younes na de winterstop niet meer het shirt van Ajax zal dragen. Zowel Ajax als de Duitser staan open voor een winters vertrek. De vleugelaanvaller wordt nadrukkelijk gelinkt aan de Spaanse subtopper Real Betis, dat meldt Voetbal International.

Contract

Younes kampt momenteel met een knieblessure en komt derhalve niet aan spelen toe. In de tussentijd zag hij Justin Kluivert excelleren als zijn vervanger. Als Younes terugkeert van een blessure is de kans op speeltijd aanvankelijk een stuk minder dan verwacht. Daarnaast lijkt de clubleiding er met Younes niet uit te komen. Het contract van de Duits international loopt eind dit seizoen af en tot contractverlenging is het tot zover niet gekomen.

Vertrek

Zelf heeft Younes nog niks vernomen vanuit Spanje, maar Real Betis lijkt serieus geïnteresseerd te zijn in de 24-jarige aanvaller. Ajax haalde tweeënhalf jaar geleden de kleine vleugelflitser voor een slordige 2 miljoen euro op bij Borussia Mönchengladbach. Younes wist telkens een basisplaats te veroveren bij de verschillende trainers. Zowel De Boer, Bosz als Keizer geloofden in de kunsten van de linksbuiten. Tijdens de sterke Europa League-campagne van Ajax vorig seizoen waren zelfs meerdere Bundesliga-clubs geïnteresseerd in de diensten van Younes. Daarnaast wist Younes ook de Joachim Löw te overtuigen en mocht hij zichzelf Duits international noemen. Inmiddels heeft hij vijf interlands gespeeld en daarin wist hij tot twee keer toe het net te vinden. Ondanks de aandacht en interesses is het nooit tot een transfer gekomen. Echter, na de komst van aanvaller Hassane Bandé en een definitieve doorbraak van Kluivert, lijkt Younes zich warm te maken voor een vertrek.