© Proshots

Ook Amin Younes kon zondag zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. De Duitse aanvaller zag dat zijn ploeg geen goede wedstrijd speelde tegen FC Utrecht. “Soms zitten dit soort wedstrijden ertussen, daar moet ik mee om kunnen gaan. Tegen Utrecht speelden we met drie verdedigers, dat maakte het ook anders. Het was niet goed, ook van mij niet. Of ik dacht dat het over was na 0-2? Nou, ik wist dat we nog tijd over hadden, maar ik zag al mensen het stadion verlaten”, vertelt Younes in gesprek met Voetbal Primeur.

Door een makkelijk gegeven strafschop speelde Ajax vlak voor tijd alsnog gelijk tegen de Domstedelingen. “Die man doet ook gewoon zijn werk”, verdedigt Younes scheidsrechter Danny Makkelie die de penalty gaf. “Dit soort fouten maakt hij ook niet expres. Zo’n scheidsrechter moet een beslissing in minder dan een seconde nemen, dat maakt zijn werk zo zwaar. Nu zat het ons een keer mee, maar in het verleden heeft het ook wel eens tegengezeten. Nu scoren wij een keer in de laatste minuut, maar bijvoorbeeld bij Roda JC uit kregen we ‘m tegen. Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal wel eens.”

Door het gelijkspel staat Ajax op doelsaldo nog wel eerste in de Eredivisie. Met nog drie wedstrijden te gaan, moet Younes toegeven dat de titelstrijd nu wel spannend begint te worden. “Natuurlijk is er een beetje druk, ik zou liegen als ik zeg dat zoiets niet speelt. Maar daar moeten wij mee om kunnen gaan. Hierom zijn wij voetballer geworden. Om dit soort momenten mee te maken. Het zou slecht zijn als we nergens voor spelen. Wij moeten ons nu richten op Heerenveen-uit. Het gaat ook om het doelsaldo, dus ik zal er alles aan doen om de komende tijd meer te scoren”, besluit de Duitser.