Amin Younes belande afgelopen seizoen in een opmerkelijke transfersoap, nadat hij in januari een akkoord had bereikt met Napoli. De 25-jarige aanvaller steekt om gesprek met persbureau DPA de hand in eigen boezem en telt dat hij ‘moet leven met de consequenties’.

Onder Peter Bosz werkte Younes zich op als basisspeler en werd hij, mede door zijn goede spel in de Europa League-campagne, zelf opgeroepen voor het Duitse nationale elftal. Napoli wilde hem vervolgens graag inlijven. Nadat de linksbuiten een contract had ondertekend, bedacht hij zich ineens en begonnen de problemen.

“Ik neem alle verantwoordelijkheid”, zegt Younes tegen DPA. “Ik ben verantwoordelijk voor alles wat ik doe en moet leven met de consequenties. Ik heb fouten gemaakt. Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en was naïef. Bepaalde mensen probeerden mijn hoofd op hol te brengen en dat is hen gelukt. Dat heb ik zelf laten gebeuren.”

Ook heeft Younes spijt dat hij in de wedstrijd tegen Heerenveen weigerde in te vallen, waarna hij bij Ajax op een zijspoor belandde. “Dat is nog wel mijn grootste fout geweest, dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kan je niet maken.”

Inmiddels staat Younes ‘gewoon’ onder contract bij Napoli. Door een blessure kwam hij echter nog geen minuut in actie voor de Serie A-club.