© Proshots

Amin Younes moest de afgelopen weken toekijken vanaf de tribune. De aanvaller kampte met een liesblessure, maar is nu voldoende herstelt. Tegen Roda JC zou hij komende zaterdag zijn rentree kunnen maken. “Ik ben fit en voel me heel goed. Ik ben voldoende hersteld, maar het wordt lastig om negentig minuten te spelen. Ik hoop dat ik kan invallen tegen Roda en een hele wedstrijd kan spelen tegen Rostov. Ik werk elke dag hard en de trainer zal uiteindelijk de beslissing maken”, vertelt Younes in gesprek met Ajax TV.

De 23-jarige aanvaller miste de uitwedstrijden tegen Sparta en PAOK. In de thuiswedstrijd tegen de Grieken viel hij in de tweede helft nog wel in, ook toen kampte hij met klachten aan de lies. “Die wedstrijd kwam inderdaad net wat te vroeg. Maar ik ben een type dat altijd wil spelen. Ik wil altijd strijden voor mijn team, voor de supporters en voor Ajax. Voor mij is het heel lekker en geweldig om in de ArenA te spelen.”

Younes wist zijn eerste jaar in Amsterdam net niet te bekronen met de landstitel. Die wil hij dit jaar uiteraard wel winnen. Daarnaast heeft de Duitser nog een aantal andere doelstellingen. “Ik wil goed voetbal spelen, stappen maken, elke dag hard werken en mezelf verbeteren. Ik wil leren van de staf en van mijn medespelers. Ik ben echt heel blij om hier bij Ajax te spelen. Voor mij is het wat dat betreft niet heel anders dan vorig jaar.”