© Proshots

Amin Younes voelt zich thuis bij Ajax. De Duitse aanvaller speelt nu ruim een jaar in Amsterdam en is trots dat hij het wit-rood-witte shirt mag dragen. “Ik geniet van elke dag. De fans verwachten veel van je hier bij Ajax, omdat ze geweldige tijden en grote spelers hebben gehad. En ik vind dat iedereen dat moet weten en het shirt met trots en passie moet dragen. Zelfs als ik het trainingsshirt draag, voel ik dat. Dan weet ik: deze club heeft een rijke geschiedenis met grote spelers. Ik ben trots dat ik bij de Ajax-familie hoor”, vertelt de dribbelaar in gesprek met Ajax TV.

Bij Ajax speelt Younes met veel talentvolle spelers. Iets wat hem erg aanspreekt. “Ik vind het erg fijn om met veel jonge jongens te spelen en te trainen, omdat ik een voorbeeld kan zijn en ze mentaal kan steunen. Horst Hrubesch, één van mijn jeugdtrainers, zei altijd tegen me: ‘eerst moet je werken, daarna moet je werken, en vervolgens moet je weer werken. Dan pas heb je talent nodig.’ Dat is iets wat hij altijd zei en daar zit wel wat in. Ik denk dat de talenten hier alles in huis hebben om heel goed te worden, want ze spelen al bij Ajax. Ik wil ze gewoon stimuleren om door te blijven gaan.”

Bij de A-selectie is ten opzichte van vorig seizoen flink wat veranderd. Er zijn spelers verkocht, spelers aangetrokken en een aantal talenten doorgeschoven. De 23-jarige aanvaller vindt het moeilijk te zeggen of Ajax erop vooruit is gegaan. “Dat is lastig om te zeggen. Vorig jaar hadden we ook een geweldige ploeg. Zoals met Arek Milik. We hadden ook toen geweldige spelers. Het is lastig om te vergelijken. We hebben nu andere spelers, zoals Hakim Ziyech en Bertrand Traoré. Het zijn allemaal andere soort spelers, maar ook allemaal heel gevaarlijke spelers. Dat maakt het voor een tegenstander lastiger. Ze kunnen niet alle aanvallers van Ajax dekken. Dat is heel goed. De kwaliteit is nu heel hoog. We hebben acht duels gewonnen, maar het is nog niet perfect. We moeten nu gewoon doorgaan en niet denken dat we er na acht zeges al zijn. Dat mag niet gebeuren.”