© Proshots

Amin Younes wil zich elke dag verbeteren. De Duister is op zijn plek bij Ajax en is na een mindere eerste seizoenshelft steeds beter gaan spelen. “Mijn instelling is om elke dag naar huis te gaan en te zeggen: ‘vandaag heb ik iets geleerd.’ Arjen Robben is mijn perfecte voorbeeld. Hij wil nog steeds beter worden, op zijn 33e. Ik ben nu pas 23 en moet open zijn in mijn gedachten. Ik moet bereidheid tonen, elke dag weer. Werken aan mijn sterke, maar vooral ook aan mijn zwakke punten: zoals mijn linkerbeen, mijn techniek, het verdedigen en mijn dribbels”, vertelt de aanvaller aan De Volkskrant.

“Ajax heeft spelers voortgebracht als Johan Cruijff, Piet Keizer en Sjaak Swart. Zij hebben ook deugden van Ajax groot gemaakt. Dat moeten wij tot ons binnenste laten doordringen”, vervolgt Younes. “Wij willen de stijl van Ajax uitdragen. Ik was afgelopen week even in Duitsland en daar kwam ik veel mensen tegen die zeiden: ‘we zagen weer het Ajax van vroeger, met snelheid, dribbels en aanvallend voetbal.’ Iedereen kent Ajax.”

Woensdagavond speelt Ajax in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon. Younes kijkt uit naar die topwedstrijd. “Wij moeten zorgen dat we de nul houden in Amsterdam. Ik denk dat je tegen deze ploeg doelpunten kunt maken. Ook in Frankrijk, ja. Wij scoren bijna altijd wel. Het is natuurlijk een droom om de finale te bereiken. We zijn een jonge ploeg met plezier in voetbal en ambitie. De karakters zijn goed. De manier van voetballen is voor ons ook belangrijk. Zoals we thuis speelden tegen Schalke, dat moet de maatstaf zijn. Agressief, met veel kansen. Zo wil ik ’s avond naar huis gaan, met de gedachte: ‘dit was een superwedstrijd.’”