Media-ondernemer Yves Gijrath, wie kent hem niet, heeft vanmiddag een aantal bijzondere uitspraken gedaan op de BNR Nieuwsradio. Hij claimt een e-mailverkeer tussen Cruijff en Rik van den Boog te hebben onderschept. In dat e-mailverkeer zou Cruijff een aantal nare dingen hebben gezegd over de gang bij zaken bij Ajax. In februari ontving Van den Boog onder andere dit bericht: ”Ik beslis, jij mag het uitvoeren, de rest snapt er toch niks van.”

Tijdens het afscheid van Uri Coronel werd al bekend gemaakt dat Cruijff niet eerlijk is geweest in zijn manier van handelen. Een paar trainers konden ‘oprotten’ terwijl Danny Blind in iedere functie zou hebben gefaald. El Salvador wist hier niks van. Toch wordt het vuurtje weer opgestookt door de heer Gijrath, die dus bewijs claimt te hebben.

Rutger Koopmans, zaakwaarnemer van Cruijff, wordt tevens beschuldigd van vuilspuiterij. Wij citeren: ”Als je niet meewerkt, dan ben je aan de beurt. Dan keert het netwerk zich tegen je. Een netwerk van specialisten met grote namen. Wereldwijd. Zo gaat dat ook bij Barcelona, want ook daar is Johan feitelijk aan de macht.”

Maar in hoeverre zijn de kritieken van Gijrath objectief? Wij lezen dat Gijrath in 2009 een poging deed om The Entertainment Group over te nemen, een bedrijf dat destijds failliet is gegaan onder de leiding van Rik van den Boog. Dat die twee elkaar kennen is dus duidelijk. De rapporten over Cruijff zijn nog niet teruggevonden.

Foto: Afdb ~ Oscar