© Proshots

Diederik Boer heeft nog een contract tot deze zomer, maar hoorde nog niets van Ajax over een eventuele verlenging. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Rene Eijkelkamp aan ELF Voetbal. “Als Ajax het contract van Diederik wilde verlengen, hadden ze dat wel al laten weten. Het was goed geweest als de club zijn contract had verlengd. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club, is belangrijk voor de groep en is nog fit. Het lijkt er alleen niet van te komen.”

Als Ajax en Boer uit elkaar gaan is dat waarschijnlijk niet het einde van de carrière van Boer. “Zeker niet. Zoals ik zei: Diederik is nog hartstikke fit. Er zijn meerdere clubs die lichtjes informeren naar hem. Komende maanden moeten we samen met Diederik gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en wat hij zelf wil. We zullen zien waar hij volgend jaar speelt, misschien wordt het alsnog Ajax.”

Diederik Boer kwam in 2014 over van PEC Zwolle naar Ajax. Boer speelde in totaal tien wedstrijden voor Ajax, voornamelijk in het KNVB-bekertoernooi.