Juventus lijkt een voorname kandidaat om Maarten Stekelenburg na het huidige seizoen over te nemen van Ajax. De Italiaanse grootmacht lijkt bij de zoektocht naar een opvolger van Luigi Buffon, die mogelijk vertrekt bij Juve, uitgekomen te zijn in Amsterdam. Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is de interesse serieus. ,,En Juventus blijft Juventus.”

,,We zijn op zoek naar een grote Europese club voor volgend seizoen”, vertelt Jansen aan het Italiaanse Calciomercato. ,,Juventus is een serieuze kandidaat, al is er op dit moment geen contact met de club. We kijken naar de Serie A of de Premier League.” 

Juventus probeert in de eindfase van het seizoen een ticket voor de Champions League te behalen. Een eventuele afwezigheid van de club op dat podium is voor Stekelenburg geen bezwaar, meent Jansen. ,,Natuurlijk, Juventus blijft Juventus.” 

Saillant detail is dat de voorganger van Stekelenburg bij Ajax en Oranje, Edwin van der Sar, ook de overstap maakte van Ajax naar Juventus. Stekelenburg zou bij een eventuele transfer dus hetzelfde pad bewandelen als de huidige doelman van Manchester United.

Tekst: AD                         Foto: Afdb.nl – Oscar