© Proshots

Vlado Lemic, zaakwaarnemer van Nemanja Gudelj, zou hebben gezorgd voor de beslissing van Nemanja Gudelj om niet meer op de bank plaats te willen nemen. Dat meldt De Telegraaf. Door die beslissing werd hij uit de A-selectie gezet.

De krant schrijft dat een vertrek de beste optie is omdat de Serviër het bij de Ajax-fans niet meer goed kan doen, zeker niet na de actie van zaterdag. Voor de fans is het spel van Gudelj exemplarisch voor de werkwijze van Frank de Boer.

Gudelj speelde nooit samen met Hakim Ziyech op het middenveld en kreeg daardoor niet de kans om criticasters de mond te snoeren. Dat irriteert hem, vooral omdat Davy Klaassen de laatste weken ook niet in vorm is.

Een andere reden voor de beslissing is volgens de krant de gebrekkige communicatie van Peter Bosz. De trainer zou op een vraag van Gudelj over wat hij beter zou kunnen doen hebben geantwoord dat hij ‘uitstekend trainde.’ Dat was voor Gudelj de druppel. Lemic zou nu bezig zijn om een vertrekstrategie te bedenken.

Voormalig algemeen directeur van PSV, Jan Reker, werkte in de tijd dat Gudelj onder contract stond bij PSV met Lemic en herkent de situatie waar Gudelj en Ajax nu in zitten. In het artikel wordt onder andere geschreven over hoe Lemic steeds machtiger werd bij PSV omdat hij van meerdere spelers zaakwaarnemer was.