© Proshots

De zaakwaarnemer van Abdelhak Nouri, Nathan van Kooperen, geeft in een interview met Voetbal International aan dat hij iedere week bij Appie langs gaat. Hij vertelt onder meer dat Nouri in staat is om te communiceren via zijn wenkbrauwen. “Gewoon om bij hem te zijn en er voor hem te zijn. Het is heel moeilijk hem zo te zien. Het is nog steeds heel onwerkelijk. Ik sprak hem voordat dit gebeurde echt bijna ieder uur. Onze band is zo sterk.”

Het is bijna een jaar geleden dat de Ajacied ernstige en blijvende hersenschade opliep nadat hij door hartfalen in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Van Kooperen heeft toch hoopgevende woorden. “Appie herkent ons wel als we bij hem zijn. Dat zie je aan hem, dan kijkt hij me zo aan. Appie kan ook reageren. Niet door te praten maar door zijn wenkbrauw te bewegen. Als die omhoog gaat, betekent dat ja. Net als zijn mond open. Doet hij niets dan is dat een nee. Het is een vorm van communicatie waar we al heel blij mee zijn. Ik heb zoveel respect voor de familie over hoeveel kracht ze nog hebben en hoe ze hier mee omgaan.”

Onlangs heeft Ajax bevestigd dat de club de volledige aansprakelijkheid erkent omtrent de situatie van Nouri. De club heeft toegegeven dat er niet goed gehandeld is vlak na het incident op het veld. Van Kooperen is blij dat er eindelijk duidelijkheid is. “Het is voor Appie en de familie fijn dat er na een jaar eindelijk duidelijkheid is. Dat Ajax het zo lang heeft laten duren, dat is niet goed geweest. De familie heeft iedere dag in onzekerheid geleefd, ze hadden zoveel vragen. Dat daar nu antwoorden op zijn, is een hele opluchting. Ze krijgen er de oude Appie niet mee terug, maar het helpt ze wel. Nu gaat het erom dat hij de beste zorg krijgt die er is.”