© Proshots

Anders dan verwacht speelde Hakim Ziyech zondag met Ajax tegen PEC Zwolle. Velen hadden rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij met Marokko op de Afrika Cup actief zou zijn, maar Ziyech werd niet opgeroepen door bondscoach Hervé Renard. “Ik heb in mijn leven genoeg tegenslagen gehad en ben er altijd bovenop gekomen. Dit was ook even een tik, maar ik moet verder. Mijn doelpunten geven daarom een goed gevoel. Ik denk dat ik prima aan de tweede seizoenshelft ben begonnen”, vertelt Ziyech aan De Telegraaf. Tegen PEC Zwolle verschanste hij twee keer doelman Mickey van der Hart.

Na afloop van de wedstrijd gaf Ziyech aan het hoofdstuk Afrika Cup te hebben afgesloten en zich te focussen op Ajax. “Ik denk dat ik mijn reactie al heb gegeven en ben hier om over de wedstrijd te praten.” Hij schakelt dan ook gelijk over op Ajax: “Het zal blijken of mijn aanwezigheid bij Ajax het verschil gaat maken in de titelrace.”

Veel aandacht ging in de wedstrijd uit naar Justin Kluivert die zijn debuut maakte en voor mooie acties zorgde. “Het is prachtig om zo’n jongen van 17 jaar te zien debuteren. Hij viel goed in, was heel gevaarlijk en daardoor ook belangrijk voor ons. Op de trainingen maakte hij al indruk. Justin is een snelle jongen die zijn acties durft te maken, heeft lef. Ik denk dat Ajax nog lang van hem gaat genieten.”