Deyovaisio Zeefuik mocht zondag in de basis starten bij Ajax. Het betekende zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. “Het is mooi dat ik mijn minuten heb mogen maken. Ik heb het wel goed gedaan, voor mijn gevoel. Ik schakelde mijn man uit en er kwam op links eigenlijk niks langs”, zegt hij voor de camera van AT5.

Tactische wissel

In de rust werd Zeefuik gewisseld voor Frenkie de Jong, wegens tactische redenen. De rechtsback kon zich daar volledig in vinden. Al vond hij het uiteraard ook jammer dat hij er uit werd gehaald. “Als een speler als Frenkie erin komt, dan weet je dat het gaat lopen. Het was een tactische wissel. Het liep voor rust niet echt. Met een extra middenvelder erbij heb je meer dreiging.”

Lenzen-wissel

Halverwege de eerste helft kreeg de 19-jarige verdediger een elleboog tegen zijn oog aan, waardoor hij zijn lens verloor. “Ik kreeg een elleboog op mijn oog, waardoor mijn lens eruit viel. Vervolgens had ik er een nieuwe lens in gedaan, maar het bleek dat mijn andere lens er ook uit was. Dus toen zag ik een tijdje maar met één oog scherp. Door die wazigheid zag ik een tijdje dubbel.”

Bekijk het interview