© Proshots

Deyovaisio Zeefuik debuteerde zondag tegen SC Heerenveen. De talenvolle verdediger verving halverwege de tweede helft Nick Viergever. “Toen we 0-1 achter kwam dacht ik heel even dat het wel moeilijk zou worden om er in te komen, maar na de 2-1 begon het lekker te lopen. Na rust riep de trainer me bij hem en zei hij dat hij mij erin zou brengen. Ik heb gewoon gedaan wat ik altijd doe: mijn man uitschakelen en helpen in de aanval”, vertelt een lachende Zeefuik aan Ajax TV.

“Het was heel mooi om met het eerste mee te spelen. Iedereen gunde me het ook en ondersteunde me. Dat soort spelers moet je om je heen hebben”, vervolgt de 19-jarige rechtsback, die al ruim tien jaar in het shirt van Ajax speelt. “Ik begon in de F1 en nu heb ik mijn debuut gemaakt in Ajax 1. Wat wil je nog meer als Ajax-talent eigenlijk?! Ik kan ook niet stoppen met lachen, nu komt het besef ook echt door. Net stonden al die fans om je heen, dus echt een mooi moment voor mij.”

Zeefuik speelde al veel wedstrijden mee met Jong Ajax in de Jupiler League. “Het niveau ligt hier natuurlijk wel hoger, maar ik merk dat ik wel makkelijker mee kom. Hopelijk mag ik nog meer minuutjes maken. Dit moment blijft wel in mijn gedachten.”