© Proshots

Voor Deyovaisio Zeefuik stond alles deze zomer in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De rechtsback laat weten dat hij slechts een aantal dagen met vakantie is gegaan om vervolgens te werken aan zijn fitheid. “Ik ben op Mallorca geweest met een vriend. Lekker chillen, ontspannen. Strand, zwemmen in de pool, rondgereden met de scooter en ook nog gedoken. Het was maar acht dagen, want ik wilde in Nederland werken aan mijn fitheid. Ik heb bokstraining gedaan in Amstelveen. Werken aan bokstechniek, spierconditie, inhoud. Ik kan het hier in Zillertal goed bijbenen, maar het zal steeds zwaarder worden deze week. Ik vind het mooi dat ik hier bij kan zijn. Mooi weer, mooie omgeving, we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. De sfeer in de groep is uitstekend”, vertelt het 19-jarige talent op Ajax.nl.

Afgelopen seizoen debuteerde de verdediger in het eerste van Ajax. “Tegen Heerenveen was dat. Een dag van tevoren werd ik opgebeld door Marcel Keizer, toen natuurlijk mijn coach bij Jong Ajax. Hij vroeg of ik fit was, of ik klaar was om met het eerste mee te gaan. Natuurlijk was ik klaar. Alles was nieuw. Anders ook, maar het voelde meteen goed. Ik dacht dat ik zenuwachtig zou zijn, maar dat was niet zo. Ik was gefocust, voelde dat ik er klaar voor was.”

Zeefuik is blij met de aanstelling van Marcel Keizer als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. “Hij weet wat ik kan, ik weet wat hij van mij verwacht. Ik krijg vast speelminuten dit seizoen en dan moet ik laten zien wat ik waard ben, net als vorig jaar bij Jong Ajax. Ik kan het goed met hem vinden. Hij heeft me afgelopen jaar een aantal dingen geleerd, waarvan ik echt een betere speler ben geworden. Ik passte bijvoorbeeld de bal vaak langs de zijkant naar de buitenspeler, die kon daar dan weinig mee. Hij leerde me dat ik eerst naar binnen moet kijken.”

Tot slot komt de bijnaam van het talent voorbij: Dipper. “Haha, ja dat is mijn bijnaam. Waar het vandaan komt? Ik durf het niet te zeggen. Het is gewoon ontstaan. Veel mensen vragen ernaar, maar ik heb er echt geen antwoord op. Ik vind het mooi, iedereen mag me Dipper noemen.”