Marc Overmars slaagde er de afgelopen tijd in om een aantal dragende spelers binnenboord te houden en wist bovendien een aantal  nieuwe potentiële basisspelers aan te trekken. Dit is echter niet voor iedereen goed nieuws. Het Parool denkt dat zeker een zestal Ajacieden nog een zomerse transfer overweegt om niet op een zijspoor te belanden in Amsterdam.

‘Dit is de tijd waarin spelers allemaal hun kansen op speeltijd proberen in te schatten’, schrijft de Amsterdamse krant. ‘Dennis Johnsen, Vaclav Cerny, Ché Nunnely en Sven Botman kwamen al veel eerder tot de conclusie dat ze hun heil elders moesten zoeken. Bij anderen zal het besef nu ook indalen dat zij komend seizoen nauwelijks een rol van betekenis kunnen spelen.’

‘De mid-twintigers Lisandro Magallán en Zakaria Labyad, allebei dure aankopen, zullen (weer) een jaar op de reservebank niet accepteren en aansturen op een vertrek’, denkt het dagblad. ‘Net als Kasper Dolberg, die toch weer achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar lijkt te moeten aansluiten. Maar ook jonge voetballers als Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang zullen een afscheid, al dan niet tijdelijk in de vorm van een verhuurperiode, overwegen. Nog een jaar in de eerste divisie spelen met Jong Ajax is voor hen geen – of een slechte – optie.”

Maandagavond wakkerde Lisandro Magallán de geruchten al aan door op het complex van AZ gesignaleerd te worden, waar hij toeschouwer was bij Jong AZ tegen Telstar.