24 september 2014, voor velen een dag als alle andere. In de bestuurskamer op Sportpark Drieburg stond Arek Milik bekerrecord voetbaltalenthet echter groot omcirkeld op de kalender. JOS Watergraafsmeer – AFC Ajax. Een echte Amsterdamse derby. Een echt historisch affiche in een historisch stadion. Het grote Ajax terug in het Olympisch Stadion, waar vroeger alle grote wedstrijden gespeeld werden. Van een mogelijke stunt voor de hoofdklassers was geen sprake, Ajax won met 0-9 door zes goals en twee assists van Arek Milik.

Frank de Boer hoopte op een voorsprong binnen een kwartier, maar die bleef uit. Kansen waren er wel, bijvoorbeeld voor Davy Klaassen. De aanvoerder kon na een mooie actie van de goed spelende Ricardo Kishna niet afwerken van dichtbij. Ook Arek Milik viel op in positieve zin. Na een fraaie poging in de dertiende minuut, kon hij na 22 minuten vrij inschieten. Doelman Dijkstra probeerde de bal weg te trappen, maar vond de rug van de Pool op zijn pad.

Nog geen twee minuten later gaf Arek Milik een keurig geplaatst hakje op Lucas Andersen. Op snelheid wist de Deen zich vrij te maken van de JOS-verdediging, waarna hij koelbloedig afrondde. Voor Arek Milik was het feestje van de eerste helft nog niet over. In de 28ste minuut wist hij het duel definitief te beslissen. Na opnieuw een perfect geplaatste voorzet van Ricardo Kishna kon hij zonder moeite binnenschieten. Vlak voor rust was ook JOS nog gevaarlijk, de bal ging echter jammerlijk over.

In de tweede helft leek JOS de score te openen. Richmond Bossman was dichtbij, maar vond de debuterende Diederik Boer op zijn pad. Het was de eerste en enige keer dat de jarige doelman in actie moest komen. Na ruim een kwartier in de tweede helft maakte, wie anders, Arek Milik de 0-4. De Pool schoot simpel vanaf de tweede lijn. De bal leek naast te gaan, maar deze ging er uiteindelijk in. Een minuut later gaf hij een keurig uitgemeten assist op Ricardo Kishna; 0-5.

Naast Boer was er ook nog een andere debutant aan Ajax-zijde. De beweeglijke Queensy Menig viel met rust in voor Davy Klaassen. Nadat Menig, op aangeven van Viergever, de 0-6 had gemaakt, maakte hij nog bijna de 0-7. Een schitterende passeerbeweging mondde uit in een stift vanaf links. Deze ging maar net voorlangs. Milik liet zien nog niet klaar te zijn met drie treffers. Met drie eenvoudig binnen te schieten goals in de laatste tien minuten verdubbelde hij zijn doelpuntentotaal. Ajax nieuws Ajax1.nl