Woensdag verscheen het nieuws dat David Neres zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd en de Amsterdammers hopen ook Hakim Ziyech met een nieuwe verbintenis te verleiden tot een langer verblijf. Hans Kraay jr. heeft lof voor Marc Overmars maar voorspelt ook problemen.

Eerder tekenden André Onana, Dusan Tadic, Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico al verbeterde contracten. “Ik vind het knap dat ze die jongens binnenboord houden. Eerst Tadic en nu Neres”, zegt Kraay jr. woensdagavond in Voetbalpraat op Fox Sports, die echter ook een waarschuwing voor Ajax heeft. “Maar als Ziyech ook niet weggaat, dan zijn er zes topspelers voor drie posities: Neres, Huntelaar, Tadic, Ziyech, Dolberg en Promes. Dat is er minimaal een te veel. Je houdt dat kippenhok niet rustig, als ze allemaal fit zijn.”

Leo Driessen is het niet helemaal met Kraay jr. eens. “Huntelaar is geen vaste basisspeler en Dolberg is niet fit. Dan vallen er dus al twee van de zes af”, aldus de commentator, die tevens zegt gecharmeerd te zijn van Dani de Wit. Hij vraagt zich echter af of de middenvelder komend seizoen aan de bak gaat komen in het elftal van Ten Hag. “Als Van de Beek weggaat, heb je nog De Wit. Maar je laat hem niet zomaar invallen uit tegen Real Madrid, onder helse omstandigheden. Ik stel mij voor dat alle clubs in de Eredivisie De Wit willen hebben. AZ zou helemaal geen slechte keuze zijn.”