Het blijkt niet alleen een heet avondje in de Amsterdam ArenA te worden, ook in de stad zelf lopen de gemoederen hoog op. AT5 meldt op de website dat de Mobiele Eenheid (ME) al diverse charges heeft uitgevoerd om fans van Ajax en Manchester City op te schuiven. Rond het gebied van de Wallen hebben zich honderden Engelse fans samengetrokken.

De website meldt ook dat er een aantal Ajax-fans rondliepen die negatieve teksten zongen over de Engelse kampioen. Voor de charges van de ME ontstonden er wat vechtpartijtjes. Deze werden snel gesust, maar na ingrijpen van de politie werden er toch zeven arrestaties verricht. Of dit gaat om Amsterdamse of Engelse fans meldt AT5 niet.

Vanavond strijden Ajax en Manchester City in de derde speelronde van de Champions League. Ajax heeft minimaal een punt nodig om uitzicht te houden op een vervolg in het Europese voetbal. Manchester City heeft de punten ook hard nodig, de ploeg van Roberto Mancini sprokkelde slechts één punt bij elkaar in het kampioenenbal. De wedstrijd begint om 20.45.

Update: In totaal zijn er 35 personen aangehouden door de politie. Dat heeft een woordvoerder bekend gemaakt.