Oud-Ajacied Zian Flemming speelde vrijdagavond in Nijmegen met N.E.C. tegen zijn oude club en dat deed hij niet onverdienstelijk. Met twee treffers, een vlak na rust en een in de slotfase tekende hij twee keer voor de gelijkmaker in de wedstrijd.

Nadat Ajax vlak voor rust was voorgekomen, zag Flemming direct na de rust zijn ploeg beter de kleedkamer uitkomen en dat drukte de thuisploeg ook uit in cijfers door de gelijkmaker binnen te schieten. De aanvallende middenvelder schoot zelf vanaf de penaltystip, via de binnenkant van de paal, raak. “We hadden na rust meer vat op Jong Ajax, waar dat aan lag is moeilijk te zeggen, misschien dat zij iets terughoudender uit de kleedkamer kwamen, omdat ze voorstonden. Dat kan net de 5% zijn dat ze minder voetballen en eerder de lange bal spelen”, aldus Flemming.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker, want binnen enkele minuten was het aan de andere kant van het veld twee keer raak. Brobbey was tweemaal eindstation van een Amsterdamse aanval. Vooral de 1-3 kwam volgens Flemming hard aan. “Die derde treffer was wel een mentale tik en daar hadden we ook even voor nodig om daarvan te herstellen.”

Gezond verstand
“Gelukkig viel uiteindelijk de 2-3 en dan is alles weer mogelijk. We moesten natuurlijk wel uitkijken voor Jong Ajax op de counter. Ik zei ook, tegen Rens (Van Eijden, Red.) na dat doelpunt dat ze achterin wel even scherp moesten blijven en niet blind naar voren moesten gaan. Daar spelen zij (Jong Ajax, Red.) zo doorheen. We moesten dus met gezond verstand op zoek naar de gelijkmaker.”

Deze gelijkmaker kwam in de 87e minuut weer van de voet van Flemming. Daarmee was hij met twee doelpunten belangrijk in het gelijkspel. “Het is deze tweede seizoenshelft mijn doel om constanter te worden, maar vooral om beslissend te zijn, dat tweede is vandaag in ieder geval gelukt. Al met al mogen we uiteindelijk tevreden zijn met een punt, vooral gezien het scoreverloop en het spelbeeld.”

Speciale lichting
Flemming speelde in het seizoen 2017/2018 25 wedstrijden voor Jong Ajax en werd dat jaar voor het eerst in de geschiedenis als beloftenploeg kampioen in de Jupiler League. Dit seizoen staat Jong Ajax bovenin de Keuken Kampioen Divisie en ook daarom is deze puntendeling volgens Flemming extra fijn. “Jong Ajax draait dit seizoen bovenin goed mee. Ik ben blij dat we twee punten van ze af hebben gesnoept, want het is de bedoeling dat wij met het kampioenschap in 2018 als enige in de geschiedenisboeken blijven staan.”