De gezichten op de bank bij Ajax tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon (0-0) hadden niet bepaald een vrolijk aanblik toen Gregory van der Wiel met liesklachten naar de kant moest in de tweede helft en er de vrees bestond voor een nieuw blessuregeval. De bezorgdheid lijkt echter niet nodig geweest te zijn, het is waarschijnlijk dat de rechtsback zondag tegen NEC weer kan spelen.

Van der Wiel liet in de aanloop naar het cruciale duel in de miljoenendans de maandagtraining al schieten vanwege zijn fysieke malheur. Toen op Franse bodem de klachten opnieuw opspeelden, besloot de medische staf geen verdere risico’s met de Oranje-international te nemen.

Ook Siem de Jong en Derk Boerrigter zullen op korte termijn weer wedstrijdfit zijn. Waar De Jong kampte met een scheurtje in de hamstring, had Boerrigter last van zijn rug. Het is de vraag of het tweetal de wedstrijd van zondag tegen NEC haalt, maar een terugkeer is in ieder geval dichtbij.

Dmitriy Bulykin (kuit), Nicolai Boilesen (hamstring), Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en André Ooijer (hamstring) zijn in Nijmegen niet van de partij, hun herstelperiode zal nog enkele weken in beslag nemen. Door het aanhoudende blessureleed kwam middenvelder Ismail Aissati, hij trainde en speelde al maanden bij de beloftenploeg, weer in beeld bij trainer Frank de Boer.