© Proshots

Anwar El Ghazi is blij met zijn terugkeer in Ajax 1. De vleugelaanvaller denkt op dit moment dan ook niet aan een mogelijk vertrek uit Amsterdam. “Het is heerlijk om weer in de ArenA te spelen. Ik ben heel blij met de ontvangst van de fans en om voor Ajax te spelen. Natuurlijk speel ik na de winter nog bij Ajax. Al weet je in de voetballerij nooit wat er gaat gebeuren. Ik zit met mijn hoofd in ieder geval volledig bij Ajax en nergens anders”, laat El Ghazi aan de NOS weten.

“Het is heel lekker om weer belangrijk te zijn voor het team. Revanche wil ik het niet noemen, maar ik wil gretig zijn voor het team. Mezelf laten zien en laten zien waarom ik blij ben om terug te zijn. Al is het wel een revanche op mezelf. Er zijn dingen gebeurd waar ik spijt van heb.”

Tijdens de afgelopen maand realiseerde de aanvaller dat hij ook een voorbeeldfunctie is. “Ik trainde en speelde mee bij Jong Ajax. Op de trainingen speelde ik met jongens die ik uit de jeugd kende, maar ook tegen jongens van de huidige A1 en B1, die tegen mij opkeken. Dan besef je je weer dat je een voorbeeldfunctie bent voor dit soort jongens. Van je fouten leer je, ik ben 21 jaar en dat is natuurlijk geen excuus om fouten dingen te doen, maar áls je fouten maakt dan leer je daar alleen maar van. Het is nu eigenlijk vooruitkijken. Op naar vele mooie wedstrijden.”