Zivkovic
Richairo Zivkovic

Volgens de Italiaanse voetbalsite Roma Calcio heeft AS Roma interesse in Richairo Zivkovic. De Romeinen zijn bereid zo’n vijf miljoen euro te willen neertellen de spits van Jong Ajax.

De achttienjarige aanvaller toont zijn kunsten dit seizoen vooral bij Jong Ajax in de Jupiler League. Frank de Boer liet hem nog maar een paar keer opdraven in de hoofdmacht. Afgelopen zondag verwees De Boer Zivkovic naar de tribune met het gevolg dat dat er geen reserve spits op de bank zat. Hierdoor moest De Boer een kunstgreep uithalen en poseerde Anwar El Ghazi in de spits toen Milik geblesseerd uitviel.

AS Roma zou in de zoektocht naar een talentvolle spits zijn uitgekomen bij Zivkovic, die in Amsterdam nog tot medio 2019 vastligt. Onlangs zei de jeugdinternational in een interview met Voetbal International nog dat hij volgend seizoen de eerste spits van Ajax wil zijn.

Op 17 maart 2014 maakte AFC Ajax officieel bekend dat Zivkovic overkwam van FC Groningen. Met de overgang was 1,9 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat kon oplopen tot 2,5 miljoen, afhankelijk van de prestaties van Ajax. Zivkovic tekende een contract voor 3 jaar. Op 28 juni 2014 maakte Zivkovic zijn officieuze debuut voor Ajax in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten die met 13-1 werd gewonnen. Zivkovic verving na rust Arek Milik. De competitie begon hij echter bij Jong Ajax om ervaring op te doen. Na zijn achttiende verjaardag werd zijn contract met twee jaar verlengd. Op 28 oktober 2014 maakte Zivkovic in de KNVB Beker-wedstrijd tegen SV Urk zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax, Ajax won met 4-0. Zivkovic verving Arek Milik na rust en scoorde in de slotfase het laatste doelpunt.

Foto: Ajax A1 Watcher Twitter Instagram Ajax nieuws Ajax1.nl