Richairo Zivkovic is een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van Ajax voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits van Jong Ajax is vanwege disciplinaire redenen niet in de wedstrijdselectie opgenomen door Frank de Boer. Dit heeft het management van de jonge aanvaller aan Ajax Showtime bekend gemaakt.

Inmiddels heeft Zivkovic al een gesprek gehad met Frank de Boer. In dat gesprek zou de lucht definitief geklaard zijn. Maar dat is voor Frank de Boer geen reden om Zivkovic alsnog aan de wedstrijdselectie toe te voegen.

Vanaf maandag zal de spits van Jong Ajax wel gewoon meetrainen met het Ajax 1 en weer deel uitmaken van de selectie. Vanwege de blessure van Arek Milik was het voor Zivkovic juist belangrijk om bij de selectie te zitten om zijn kans te grijpen en te laten zien wat hij kan. Tot nu toe speelde Zivkovic zeven competitiewedstrijden voor het eerste elftal van Ajax, waarin de talentvolle spits één keer tot scoren kwam. Ajax nieuws Ajax1.nl

In de Jupiler League gaat het een stuk beter met Zivkovic, de spits scoorde al achttien doelpunten in 24 wedstrijden.

Op 17 maart 2014 maakte AFC Ajax officieel bekend dat Zivkovic overkwam van FC Groningen. Met de overgang was 1,9 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat kon oplopen tot 2,5 miljoen, afhankelijk van de prestaties van Ajax. Zivković tekende een contract voor 3 jaar. Op 28 juni 2014 maakte Zivkovic zijn officieuze debuut voor Ajax in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten die met 13-1 werd gewonnen. Zivkovic verving na rust Arkadiusz Milik. De competitie begon hij echter bij Jong Ajax om ervaring op te doen. Na zijn achttiende verjaardag werd zijn contract met twee jaar verlengd. Op 28 oktober 2014 maakte Zivkovic in de KNVB Beker-wedstrijd tegen SV Urk zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax, Ajax won met 4-0. Zivkovic verving Arkadiusz Milik na rust en scoorde in de slotfase het laatste doelpunt.