De kans is groot dat Richairo Zivkovic deze zomer wordt verhuurd. De jonge spits is op zoek naar een club waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits. Zijn uiteindelijke doel blijft echter doorbreken bij Ajax aldus zijn zaakwaarnemer Guido Albers tegen VoetbalPrimeur.

Van een definitieve transfer is absoluut geen sprake. “Het gaat honderd procent om verhuur”, aldus Albers. “Hij moet naar een team waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits.”

“Richairo moet minuten gaan maken, dat is voor iedereen het beste”, vervolgt hij. Van paniek is geen sprake na het teleurstellend verlopen jaar bij Ajax. “We vergeten weleens dat hij nog maar achttien jaar is.” Volgens Albers is er belangstelling van meerdere clubs. “Wij wachten rustig af. De keuze is aan hem en Ajax”, besluit Albers.

Onder meer FC Groningen en Willem II werden al genoemd als mogelijke clubs voor een tijdelijk verhuur van Zivkovic, die afgelopen seizoen tot zeven invalbeurten in het eerste elftal van Ajax kwam. Hij maakte in die wedstrijden slechts één doelpunt. In de Jupiler League scoorde Zivkovic 18 goals in 25 wedstrijden. Ajax nieuws op Ajax1.nl

Op 17 maart 2014 maakte Ajax officieel bekend dat Zivkovic overkwam van FC Groningen. Met de overgang was 1,9 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat kon oplopen tot 2,5 miljoen, afhankelijk van de prestaties van Ajax. De spits tekende een contract voor drie jaar. Op 28 juni 2014 maakte hij zijn officieuze debuut voor Ajax in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten die met 13-1 werd gewonnen. Zivkovic verving na rust spits Arek Milik. De competitie begon hij echter bij Jong Ajax om ervaring op te doen. Na zijn achttiende verjaardag werd zijn contract met twee jaar verlengd. Op 28 oktober 2014 maakte Zivkovic in de KNVB Beker-wedstrijd tegen SV Urk zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax, Ajax won die wedstrijd met 4-0. Zivkovic verving Arek Milik na rust en scoorde in de slotfase het laatste doelpunt.