Hij was pas 17 en dé smaakmaker van FC Groningen toen Ajax besloot om hem naar Amsterdam te halen: Richairo Zivkovic. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het lukte hem niet om ze waar te maken. Ook verhuurperiodes aan Willem II en FC Utrecht waren vielen tegen. Nu hoopt hij in België bij KV Oostende alsnog door te breken.

“Het was van twee kanten gewoon geen match. Ik heb de verwachtingen bij Ajax niet waar kunnen maken. Loop ik niet voor weg”, vertelt hij aan Voetbal International. De verwachtingen waren al hoog vóórdat hij naar Ajax ging, maar dat is er nu niet minder op geworden, zo vertelt hij: “Of ik nu bij Willem II kwam of FC Utrecht, overal verwachtten de mensen van alles van me, terwijl ik feitelijk nog jong en onervaren was. En eigenlijk was het rondom mijn overstap naar Oostende niet anders. Met mijn Ajax-verleden wek ik altijd verwachtingen.”

“Soms lijkt het net alsof Lionel Messi ergens binnenkomt als het over mij gaat. Gewoon ergens starten en niemand die iets van me verwacht; dat zou ik heel fijn vinden”, aldus Zivkovic. Bij Oostende is hij in ieder geval een vaste waarde en kan hij rustig werken aan een doorbraak.