Richairo Zivkovic zou op weg zijn naar China, zo meldt HLN. De spits stond eerder deze winter voor een transfer naar het Zwitserse FC Sion, maar dat ging uiteindelijk toch niet door. Omdat in China de transfermarkt nog de hele maand februari geopend is, zit er nu mogelijk toch nog een winterse transfer in voor Zivkovic.

Het Belgische medium meldt niet naar welke club Zivkovic zou vertrekken, maar meldt wel dat het gaat om een club op het tweede niveau van China. Oostende, waar hij nu speelt, zou ongever €600.000 kunnen ontvangen. De afgelopen twee wedstrijden werd Zivkovic al niet meer bij de selectie gehaald voor trainer Gert Verheyen. Daarvoor speelde hij wel bijna alles: in 21 duels kwam de nog altijd pas 22-jarige spits tot 3 goals en 2 assists.

In 2014 werd de 18-jarige Zivkovic als een groot talent beschouwd en door Ajax naar Amsterdam had gehaald, nadat hij veel indruk had gemaakt bij FC Groningen. Een gelukkig huwelijk werd het echter nooit en na verhuurperiodes aan Willem II en FC Utrecht vertrok de spits in de zomer van 2017 naar Oostende.