Jong Ajax heeft maandagavond in de Jupiler League met 4-0-gewonnen van VVV-Venlo. Richairo Zivkovic Zivkovic(2x), Niki Zimling en Queensy Menig maakten de doelpunten op Sportpark De Toekomst.

,,We kunnen terugkijken op een zeer sterk duel”, aldus trainer Ulderink. ,,We speelden zeer geconcentreerd, zeer gedreven. VVV is eigenlijk – op één kans in de eerste helft na – niet in het stuk voorgekomen.” Jong Ajax is nu al vier duels ongeslagen, van de laatste negen duels werd er slechts één verloren. ,,Die reeks is geen toeval, de jongens stoppen er veel in. Onze eigen jongens, maar ook de jongens van Ajax 1 die meedoen.”

Selectiespelers van de hoofdmacht van Ajax waren ruimschoots aanwezig. Diederik Boer stond op doel, het centrale duo werd gevormd door Van der Hoorn/Denswil en op het middenveld deden Jairo Riedewald en Niki Zimling mee.

Ajax ging voortvarend van start. Na vijf minuten was Zimling dichtbij de openingstreffer, maar hij kreeg de bal er net niet in. Na een aantal gevaarlijke aanvallen, viel in de 27ste minuu 1-0 via een penalty. Medy Elito maakte hands in het eigen strafschopgebied, waarna Richairo Zivkovic vanaf elf meter raak schoot.

Na rust Jong Ajax rustig op zoek naar de 2-0. Die viel na een klein uur via een afstandschot van Niki Zimling; voor de Deen zijn eerste officiële Ajax-treffer! Tien minuten later was het weer raak. Queensy Menig beloonde zijn sterke optreden met een heerlijk doelpunt. Na een mooie voorzet van rechts schoot hij perfect binnen.

Zivkovic tekende vlak voor tijd voor de 4-0. Na een mooie pass van achteruit maakte hij beheerst zijn elfde Jupiler League-treffer van het seizoen. ,,Ik ben niet bezig met de topscorerslijst van de Jupiler League“, vertelde de trefzekere spits na afloop. ,,Natuurlijk, ik ben spits, dus ik moet scoren. Maar mijn doel is Ajax 1, dus ik hoop eigenlijk bij iedere goal in de Jupiler League dat het mijn laatste is.”

Scoreverloop: 27. Zivkovic 1-0, 58. Zimling 2-0 (p.), 71. Menig 3-0, 84. Zivkovic 4-0

Jong Ajax: Boer; Tete, Van der Hoorn, Denswil, Ligeon; Zimling (87. Bakker), Riedewald, Bazoer; Becker (72. Acolatse), Zivkovic, Menig.
Wissels: Alblas, Van Bruggen, Van Koesveld, Hendriks. Ajax nieuws Ajax1.nl