Hakim Ziyech had afgelopen zomer niet verwacht dat hij nu nog steeds in Amsterdam zou voetballen. Komende zondag staat de eerste Klassieker op het programma en daar kijkt hij naar uit. “De Klassieker is een mooie wedstrijd. Het is een wedstrijd op zich”, zegt hij voor de camera van de NOS.

“Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ik hier nog zou spelen. Dat lijkt me duidelijk. Het is algemeen bekend dat ik mijn vertrekwens had uitgesproken vorig seizoen. Ik had er geen rekening mee gehouden om hier nu te zijn, maar ik ben er toch. Alle puzzelstukjes vallen nu in elkaar.”

Klik

Ajax speelt de laatste weken goed, mede door Ziyech. “Het klikt gewoon heel goed met z’n allen. Dat is wel mooi om te zien. Je weet dat er grote talenten rondlopen, waar veel interesse voor is. De kans is groot dat dit elftal volgend jaar niet meer bij elkaar zit. Dat heb je ook niet in de hand. Zo zit het voetbal in elkaar. Voetbal is zo raar dat het morgen ineens helemaal anders kan zijn.”

Buitenwereld

Voor de camera’s oogt Ziyech af en toe wat nukkig. Zelf maakt het de Marokkaans international niks uit. “De buitenwereld heeft altijd een oordeel klaar. Het interesseert met echt niet. Ik weet dat het niet zo is. Ik ben mezelf en ik hoef geen pokerface op te zetten. Ik heb mijn teamgenoten gewoon heel veel plezier, elke dag. Dat is voor mij het belangrijkste. Wat de rest daar van vindt, maakt mij niet zo veel uit.”

De Jong: “Zo goed speelden we nu ook weer niet”