Hakim Ziyech kon zaterdagavond gewoon aan de aftrap verschijnen. De middenvelder viel in de laatste minuut van de wedstrijd tegen AZ uit met een – op het oog – hardnekkige hamstringblessure. De blessure was echter gunstig, zo laat de Marokkaan weten in gesprek met FOX Sports.

“Ik ging de wedstrijd in zoals altijd. Ik voelde me goed, anders had ik ook niet kunnen spelen. De blessure was achteraf gunstiger dan we dachten. Ik had zelf ook verwacht dat ik er langer uit zou liggen, maar de MRI gaf gelukkig iets anders aan. Ik speelde vrij en dan speel je gewoon je wedstrijd. De stand hielp mee om me te wisselen.”

Moment van de avond

Het moment van de avond was volgens Ziyech de goal van Lasse Schöne. “De 0-1 zat er goed in. Lasse raakte ‘m lekker en de bal ging er ook mooi in. Daar kan ik wel van genieten. Als je me vraagt wat het moment van de avond was, dan was het de goal van Lasse. Er komt nu een Europese wedstrijd aan en daar gaan we gewoon weer volle bak geven. Er komen zeker twee mooie wedstrijden aan deze week.”

Ten Hag: “Het spelplezier spat er soms van af”