Ajax won zondag met 4-1 van FC Utrecht en zette daarmee een enorme stap naar de landstitel omdat PSV met 1-0 verloor op bezoek bij AZ. Hakim Ziyech laat aan Ajax TV weten dat de selectie zich goed heeft hersteld van de klap die het afgelopen woensdag te verwerken kreeg. “We zijn dicht bij elkaar gebleven. Natuurlijk moet ook ieder voor zich het een plek geven en dat hebben we gedaan. Dat kon je al snel zien, ondanks de vroege tegengoal. We wilden heel graag vandaag. (…) De steun van het publiek hebben we gevoeld en dat resulteerde zich uiteindelijk ook in een 4-1 overwinning.”

“Iedereen is heel blij vandaag, ondanks wat er woensdag is gebeurd”, vervolgt hij. “Toen voelde je verdriet en nu gelukkig de vreugde. De kans dat dit mis gaat is heel erg klein, maar we moeten ons nu nog niet rijk rekenen.”

Ziyech speelde een fantastische wedstrijd en werd meerdere keren toegezongen. Ook kreeg hij vlak voor tijd een publiekswissel. “Dat doet veel met mij. We weten allemaal hoe het gelopen is dik een jaar geleden, dus ik ben heel blij dat het nu zo is.”

 

[VIDEO] Rooftop party is on