Hakim Ziyech was afgelopen zaterdag goed voor twee assists. Ook leverde hij twee voor-assists af en bracht hij twaalf keer een medespeler in kansrijke positie. Toch leverde hij ook 21 keer de bal in bij een tegenstander. Volgens de middenvelder zelf ligt dat aan zijn creatieve spel. “Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn. Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans”, vertelt hij aan Voetbal International.

“Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies. Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten.”

Keizer sprak ook al een aantal keer over het creatieve spel van Ziyech en dat dat gepaard gaat met ballen die worden ingeleverd. “Het creatieve in mijn spel, dat is mijn kwaliteit. En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel.”