Hakim Ziyech vertelt in een groot interview met Voetbal International over zijn band met Dusan Tadic. Vanwege het ‘rugnummer-incident’ werd gesuggereerd dat de relatie tussen het tweetal niet goed zou zijn, maar dit is onzin. “Bullshit! Ik neem niet serieus wat veel mensen zeggen of schrijven. De grootste onzin die ik hoorde. Dusan is een heel prettige jongen en ik neem hem echt totaal niets kwalijk. Het nummer is aan hem beloofd, wat kan hij er nou aan doen dat Ajax zo handelt? Als mij iets zou zijn beloofd, zou ik ook willen dat die afspraak zou worden nagekomen”, vertelt de Voetballer van het Jaar 2018.

Klik

Het tegendeel is zelfs waar. Ziyech kan het juist héél erg goed vinden met de Serviër. “Ik heb het er ook helemaal niet met hem over gehad. Is ook totaal niet nodig. Ik kan heel goed opschieten met hem, op en buiten het veld. (…) Een goede gast, maar ook een geweldige voetballer. De klik die ik met hem voel, ik zeg je, die heb ik in mijn hele leven nog nooit met een medespeler gehad.”

“Het voelt zo natuurlijk en vertrouwd”

De Marokkaan geniet er van om samen te spelen met Tadic en daar heeft het tweetal eigenlijk maar weinig woorden voor nodig. “Weet je wat het bijzondere is? Wij praten helemaal niet veel met elkaar in het veld. Dat hebben we gewoon niet nodig, want we begrijpen elkaar blindelings. Loopacties, steekballen, noem maar op. Dat voelt zo natuurlijk en vertrouwd. We hebben allebei een vrije rol en we kijken gewoon per situatie hoe we het invullen. Een blik is vaak al voldoende. Dan weer van links, dan weer van rechts.”

Neres: “Ik kan nog veel meer laten zien”