Hakim Ziyech nam maandagavond de Voetballer van het Jaar-prijs in ontvangst, tijdens het jaarlijkse voetbalgala in Hilversum. De middenvelder van Ajax troefde hiermee ploeggenoot Matthijs de Ligt en voormalig AZ-speler Alireza Jahanbakhsh af.

“Ik wil iedereen bedanken”, zei Ziyech, wiens moeder ook aanwezig was en met hem het podium op kwam. “Maar mijn moeder in het bijzonder. Mama, jij geeft mij kracht. Deze prijs is voor jou.”

Ook andere aanwezigen waren blij dat de Marokkaan de prijs in handem mocht nemen. “Ik denk dat hij in een lekker team voetbalt, met heel veel goede voetballers om zich heen en het draait lekker”, zei Erik ten Hag tegenover Telegraaf TV. “Het plezier komt dan vanzelf en het geeft ook de motivatie om nog meer te bereiken.”

Ook PEC Zwolle-coach John van ’t Schip sluit zich hierbij aan. “Want wij zien elke week een geweldige voetballer. Nu Ajax in de Champions League speelt en de wijze waarop ze dit moment spelen, hoeft het niet slecht te zijn voor hem. Maar ik begrijp dat hij op een gegeven moment een stap hoger wil zetten.”