Ajax moet alles op alles zetten om Hakim Ziyech te verleiden tot een extra seizoen in Amsterdam. Deze conclusie trekt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf, nadat hij het duo Ziyech-Tadic in actie zag tijdens de wedstrijd Ajax – Sturm Graz (2-0).

“Overmars zat op de tribune en zal beseffen dat hij er alles aan moet doen om Ziyech in Amsterdam te houden. Als je ook ziet welke klik hij had met Tadic, dan denk ik dat er wel wat verdedigers bij Fortuna Sittard en andere clubs slapeloze nachten gaan krijgen”, zegt Verweij bij Radio Veronica.

“Het zal je gebeuren dat je als verdediger in de Eredivisie tegenover Tadic en Ziyech komt te staan. Daar word je niet heel vrolijk van. Ze hebben een bijzondere klik, vinden elkaar bijna blindelings. Dat was prachtig om te zien. Ik denk dat Ajax alles moet doen om deze selectie intact te houden. Daar staat wel tegenover dat Tadic eigenlijk is gehaald vooruitlopend op een vertrek van Ziyech.”

“Maar of er belangstelling is, of Ziyech nog weg wil en of Ajax hem nog wil verkopen, zijn goede vragen. De transfermarkt sluit op 1 september. Tot die tijd is het voor de Ajax-fans billenknijpen”, aldus Verweij.

‘Ajax heeft goud in handen met combinatie Ziyech-Tadic’