Voor Ajax staat er dinsdag een belangrijk duel met Benfica op het programma. Er moeten prijzen gewonnen worden dit seizoen en dat beseffen ze maar al te goed.

“Op nationaal niveau is het wel een tijdje geleden dat er prijzen zijn gewonnen. Europees hebben we 2 jaar geleden nog iets moois neergezet natuurlijk, maar vorig jaar niet. Er is wel een gevoel van nu of nooit, ja”, aldus Hakim Ziyech op de persconferentie. “We hebben nu een heel goed team staan, ik denk dat we zeker iets moois kunnen neerzetten.”

Want de kans dat deze ploeg volgend jaar nog bij elkaar is, die lijkt erg klein. Maar de uitgangspositie van Ajax om mooie dingen neer te zetten, is goed. Bij winst is overwintering in de Champions League al bijna zeker. Maar zover kijkt Ziyech nog niet: “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Benfica zal veel willen aanvallen, maar met het spel dat wij nu spelen wordt dat voor hen wel lastig. Ik verwacht dat wij veel de bal zullen hebben en dan zullen zij loeren op een foutje van ons. Voetbal hangt op dit niveau af van momenten en elkaars fouten proberen af te straffen.”

Ten Hag: “Het spelplezier spat er soms van af”