Het eerste deel van het seizoen zit er inmiddels op. Veel spelers zijn opgeroepen voor de nationale ploegen, waaronder ook Hakim Ziyech. De middenvelder genoot van Ajax de afgelopen weken. De Marokkaan heeft bij Ajax weer het gevoel zoals dat in zijn eerste jaar was onder Peter Bosz. “Het grote verschil is dat we veel meer van elkaar eisen. Dat klinkt als een cliché, maar het is gewoon zo”, begint hij te vertellen in gesprek met Voetbal International.

Hoger niveau

“We hebben meer ervaring, daardoor een betere mix, en meer kwaliteit in de groep. Het niveau is gewoon omhooggegaan, dat merk je elke dag. Tadic, Blind, Frenkie de Jong die weer fit is, noem maar op. Alles valt op zijn plek”, vervolgt de creatieveling. “We hebben een bepaalde spirit, we weten wat we willen. Kampioen worden, de KNVB-beker winnen, spelen in de Champions League. Ik denk dat we dat als team ook uitstralen. We knokken met z’n allen, voor elkaar, pakken ook allemaal vuile meters, geven niet op, en zijn voetballend zo veel beter. Dat kwam in die duels in de voorronde van de Champions League zo mooi aan het oppervlak.”

Genieten

De spelersgroep straalt het niet alleen uit, het gevoel wat heerste in de groep tijdens de Europese campagne in het seizoen 2016-2017 onder Peter Bosz is weer terug bij Ziyech. “Ik heb op het veld echt weer genoten van ons spel, het leek weer op die duels van twee jaar geleden onder Peter Bosz. Dat gevoel van mijn eerste jaar hier bij Ajax, ik voel het weer. Dat was vorig seizoen gewoon niet zo, met alle redenen die daarvoor al eens zijn genoemd. Het was gewoon een verloren jaar, en dat heeft iedereen een plek kunnen geven en is afgesloten.”

Ziyech over rugnummer: “Gaat vooral om de manier waarop het is gegaan”