Hakim Ziyech vertrok deze zomer niet uit Amsterdam. Een lang verwachte transfer bleef uit. Ajax heeft het contract van de middenvelder opgewaardeerd, iets wat op Ziyech’s waardering kan rekenen.

“Het complete plaatje bleef uit”

“Het is ook wel een verrassing, want ook ik had er lange tijd niet op gerekend dat ik dit seizoen voor Ajax zou uitkomen. Dat ik hier nu nog speel, betekent dat de gewenste club niet voorbij is gekomen, of er met Ajax niet uit is gekomen. Het plaatje moet compleet zijn, dat heb ik ook altijd gezegd. Dat complete plaatje bleef uit, heel simpel”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Waardering

Het contract van Ziyech wordt niet verlengd, maar wel opgewaardeerd. De Marokkaan ligt nog tot medio 2021 vast bij Ajax. “Zo snel kan het dus gaan. Ajax gaf het onlangs aan bij mijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. Ik heb me er verder niet mee bemoeid. Qua duur van het contract maakt het allemaal niet zo veel uit, tot 2021 is nog lang genoeg. Het is meer een bepaalde manier van waardering. Dat is natuurlijk mooi.”

Ajax geeft Ziyech ‘fenomenaal contract’