Hakim Ziyech hoopt nog altijd op een late deal in een Europese topcompetitie, zo schrijft het Algemeen Dagblad maandagochtend. De spelmaker is echter kieskeurig en wil niet vertrekken om het vertrekken, dus wacht hij mogelijk de nieuwe transferperiode in januari af.

De ochtendkrant schrijft dat er altijd iets mysterieus om de Marokkaan heen hangt. ‘Ook nu toch weer: naar de buitenwereld toe laat hij zijn gevoel niet spreken. Interviews geeft hij niet voordat de transfermarkt in heel Europa na 31 augustus op slot gaat. Op het veld spreekt hij ondertussen dus wel, vooral met zijn linkervoet.’

‘Directeur spelerszaken Marc Overmars wil ‘de boel dolgraag bij elkaar houden’ Ach, het is wel vaker geroepen bij Ajax’, zo vervolgt het AD. ‘En dan vloog er op de valreep alsnog iemand voor miljoenen uit’.

Matthijs de Ligt is in ieder geval blij dat Ziyech nog in Amsterdam speelt. “Iedereen wil dat hij blijft. Als je ziet hoe belangrijk hij voor ons is. Hij en Dusan Tadic houden altijd twee man bezig. Dat voetbalt voor een elftal zo lekker’’, zegt de aanvoerder. “We zijn met iets moois bezig en dat moeten we tegen Kiev afmaken. Dat is nu waar het om draait. Ik merk aan Hakim wel dat hij lekker in zijn vel zit. Hij is ook echt een vrolijke jongen die binnen de groep veel grappen maakt. Als hij toch nog vertrekt, kan hij dat met opgeheven hoofd doen.”

‘Ajax moet razendsnel met serieus signaal richting Ziyech komen’