© Proshots

Het seizoen van Hakim Ziyech loopt nog niet helemaal zoals hij wilt. De technisch begaafde middenvelder heeft sinds dit seizoen een nieuwe rol bij zijn nieuwe club Ajax. Wat hij bij Twente af kon doen met mooie passes en beslissende passes, moet hij nu oplossen met meerdere kilometers, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ziyech heeft volgens de krant dan ook iets recht te zetten tegen Feyenoord.

Bij Ajax loopt Hakim Ziyech ongeveer acht tot twaalf kilometer per wedstrijd en dat is veel meer dan dat hij bij Twente liep. Dit zorgt er dan ook voor dat hij minder toekomt aan het technische aspect van zijn spel. “Ziyech kampte vorige maand  met vermoeidheidsklachten maar kan nu uitgerust aan Ajax – Feyenoord beginnen”, schrijft de krant. “Herve Renard, trainer van het Marokkaanse nationale team, heeft Ziyech al twee keer gepasseerd. De Fransman passeerde Ziyech ook al voor de Afrika Cup, pijnlijk. Ook omdat Ziyech bewust voor Marokko koos in plaats van voor Nederland. Zolang Renard bondscoach is hoeft hij niet op een uitnodiging te wachten. Want het is geen voetbaltechnische kwestie, volgens Ziyech gaat het om een persoonlijke kwestie.”

“Voordeel voor Ajax is dat hij zich nu volledig op Ajax kan focussen en op de klassieker. Ziyech werd door Ajax voor twaalf miljoen euro weggehaald bij FC Twente, vooral na twee magere jaren waarin het de titel misliep. Precies dat staat er zondag op het spel”, besluit het Algemeen Dagblad.