Hakim Ziyech won zaterdag met Ajax de Johan Cruijff Schaal. Hij begon deze week al eerder met trainen en kreeg daar veel lovende woorden over van zijn teamgenoten en trainer. Zelf lijkt de creatieve speler het niet meer dan normaal te beschouwen. “Ik had nog wat langer rust, maar ik vond dat het wel tijd was om weer te beginnen. Te lang stilzitten is ook niet echt lekker. Deels lag het ook aan de teleurstellende resultaten op de Afrika Cup, maar na twee weken wil je wel weer graag beginnen”, zegt de Marokkaan tegenover FOX Sports.

Ziyech is nog altijd Ajacied en zal dat ook blijven als niet de juiste club zich voor hem komt melden deze zomer. “Het moet wel een club zijn waarvoor ik Ajax wil gaan inruilen. Die is nog niet langs gekomen. Tot die tijd speel ik lekker voor Ajax en doe ik mijn stinkende best. Ik voel me thuis hier en speel alles. Het moet wel een soortgelijke club zijn. En nogmaals ik voel me echt thuis hier en daarnaast fijn in het team.”

“Iedereen kan heel goed met elkaar opschieten. Het is een heel erg leuk team en we hebben veel plezier”, vervolgt hij. “Dat moet je niet zomaar willen inruilen. Je moet niet gaan vertrekken om het vertrekken. Het moet iets zijn waar je zelf ook achter staat. Zoals ik altijd heb gezegd: het plaatje moet compleet zijn. Alles moet kloppen, zolang ik dat gevoel niet heb vertrek ik niet bij Ajax. Tot nu toe heb ik niks te klagen en speel ik lekker voor Ajax.”

Tadic: “We moeten altijd hongerig zijn”