© Proshots

Na het aantrekken van Pastore door AS Roma leek de kans klein dat de transfer van Ziyech naar AS Roma door zou gaan, alleen meldt Il Romanista nu dat Hakim Ziyech bij AS Roma nooit in beeld is geweest als middenvelder, maar als rechtsbuiten.

Door het aantrekken van Justin Kluivert heeft AS Roma genoeg mogelijkheden aan de linkerkant aangezien ook El Shaarawy op die positie kan spelen, maar aan de rechterkant hebben de Romeinen alleen beschikking over Cengiz Ünder, nu ook Grégoire Defrel lijkt te vertrekken. Hakim Ziyech staat nu dus bovenaan het lijstje om die plek in te nemen.

Er ligt al een contract voor vijf jaar klaar voor de Marokkaans-international. AS Roma is de enige club waar Ziyech naar toe wil gaan aangezien hij aanbiedingen uit de Premier League en de Bundesliga al heeft afgewezen. Alleen de onderhandelingen met Ajax verlopen moeizaam. Ajax zou 45 miljoen vragen, maar het laatste bod van de nummer twee van Italië ligt tussen de 22 en 25 miljoen. Hier komen wel vijf tot zeven miljoen euro aan bonussen bij.

AS Roma heeft wel andere opties. Emil Peter Forsberg van RB Leizpig staat op het verlanglijstje van technisch directeur Monchi. Echter bedraagt zijn vraagprijs 40 miljoen euro. Arsenal en Atlético Madrid hebben ook belangstelling in de Zweed.