Veel mensen zien Hakim Ziyech als de beste speler van de Eredivisie. Aad de Mos uit echter felle kritiek op de spelmaker van Ajax. Volgens de oud-trainer laat de Marokkaan het in de grote wedstrijden afweten.

“Hij gaat nooit voorop in de strijd en laat zich afbluffen”, aldus De Mos op de PantelicPodcast van FC Afkicken. “Hij kan zo twintig ballen naar de verkeerde kleur spelen, maar dan nog blijven mensen hopen dat het bij de volgende bal wel lukt. Hij moet Ajax met Tadic en Blind kampioen maken, maar dat gebeurt niet.”

Volgens De Mos ontbreekt het de spelers van Ajax aan ‘intrinsieke motivatie’ en volwassenheid om het onderste uit de kan te halen. Wat de supporters wel hebben, hebben de spelers niet”, geeft De Mos aan. “Ze kunnen een wedstrijd niet lezen. In de Kuip kan ik me dat nog wel voorstellen, maar tegen Heerenveen niet. Je zag het al tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten, waar Mazraoui bijvoorbeeld alles deed wat hij niet moest doen. En dat heeft zich vertaald in de twee wedstrijden tegen Heerenveen, waar je één keer slecht presteert en één keer goed wegkomt.”