Hakim Ziyech scoorde tegen Real Madrid zijn eerste doelpunt in de UEFA Champions League. De Marokkaan kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd van de Amsterdammers, maar baalt wel van de nipte nederlaag. “Ik denk dat we trots mogen zijn op hoe we gespeeld hebben, maar ik ben teleurgesteld over de uitslag. In de eerste helft hadden ze alleen wat schoten van afstand en in de tweede helft eigenlijk ook, op die twee kansen na. Dan straffen ze het ook gelijk af. Dan zie je hoe efficiënt ze zijn”, zegt hij tegen Veronica.

Het verschil met afgelopen zaterdag was gigantisch. Ook de Ajacieden schrokken daarvan. “Dat vragen we ons soms ook af. Ik denk dat wij als team zeker gebrand zijn voor dit soort wedstrijden. Dan komt toch een ander soort motivatie boven, hoe gek het ook klinkt. Dat mag eigenlijk niet, maar het is wel zo.”

Niet kansloos

Ondanks de twee uit-goals van Real ziet Ziyech kansen voor Ajax in Madrid. “Ik denk dat je niet kansloos bent daar als je hetzelfde kunt brengen. Ik ben trots op de ploeg, ik denk iedereen wel. Maar uiteindelijk wil je ook winnen en dan is dit teleurstellend.”

Ten Hag: “We hebben een geweldige prestatie geleverd”