© Proshots

Hakim Ziyech speelde tegen Willem II voor het eerst na de terugkeer van zijn blessure weer een hele wedstrijd. De middenvelder voelt zich na afloop goed, zo laat hij weten aan Ajax TV. “Ik voel me goed nu. Het is wel even wennen als je drie weken geen hele wedstrijd hebt gespeeld moet ik toegeven, maar dat komt vanzelf terug.”

Zege

Ajax won met 4-1 in Tilburg en dat was volgens de middenvelder het belangrijkste. “In de fase waarin we nu zitten is het heel belangrijk dat je je wedstrijden gewoon wint. En dat hebben we goed gedaan vandaag. In de eerste helft stonden ze goed en in de tweede helft merkte je dat ze niet gewend zijn aan twee wedstrijden in één week tijd. En daar hebben we goed gebruik van gemaakt na rust, denk ik.”

100 Eredivisie goals

De Marokkaanse international scoorde voor Ajax de honderdste Eredivisie goal dit seizoen. Een mooie mijlpaal voor het team. “Het is mooi dat we al honderd keer hebben gescoord dit seizoen in de Eredivisie. Dat het dan ook nog zo’n mooie teamgoal was maakt het extra mooi. Het is leuk, maar uiteindelijk gaat het er niet om wie de honderdste maakt. Uiteindelijk gaat het er om wie er wint en aan het einde met de schaal staat.”

Ten Hag: “Gingen goed om met het fanatieke begin van Willem II”