© Proshots

AS Roma lijkt bereid om de portemonnee te trekken voor Hakim Ziyech, maar in gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de middenvelder van Ajax aan dat hij pas na het WK een beslissing gaat nemen over zijn toekomst.  “Ja, als het WK tegenvalt, kan dat in mijn nadeel werken. Maar ik bekijk het liever andersom,” geeft Ziyech aan.

Marokko zit in groep B met Portugal, Spanje en Iran. Op 15 juni om 17:00 uur staat de eerste wedstrijd tegen Iran op het programma. “Ik heb het in eigen hand, ik zal me bewijzen op het allerhoogste podium. Iran, Portugal en Spanje Iran zijn tegenstanders waartegen ik kan laten zien waar ik sta. Het hoogste niveau.” Ziyech lijkt soms nors over te komen, maar het valt AD verslaggever Mikos Gouka op dat de international juist vriendelijk en openhartig overkomt. “Ik houd gewoon niet van die poppenkast in de voetballerij. Van mensen voor de gek houden. Ik zeg meteen hoe het zit, dan is het maar meteen duidelijk toch?,” zegt Ziyech daarover. “Het ging in Nederland op een gegeven moment alleen nog maar over Hakim Ziyech. Als er iemand vrij stond, had Ziyech zijn mannetje weer eens laten lopen. Maar kijk naar de echte cijfers, naar hoeveel balveroveringen ik had. Ja, de meeste in de eredivisie. Dat verzin ik niet hè.”

Bij Ajax was de spelmaker vaak de gebeten hond, hoe goed hij het ook deed. “Bij Ajax kreeg ik wekelijks de statistieken over hoeveel arbeid ik leverde. Sprints vooruit en sprints achteruit, alles was in orde. Net als bij Marokko nu. Maar ik hoorde in Nederland overal maar dat Ziyech niet kon omschakelen, dat hij zoveel balverlies leed. Dan denk ik: jullie zijn gewoon op zoek naar dingen. Dan ben ik er ook meteen klaar mee. Dat mag toch?”