Erik ten Hag sprak op de persconferentie voorafgaand aan Ajax-ADO Den Haag over de fitheid van zijn spelersgroep. Het duel van komende zondag komt nog te vroeg voor Hakim Ziyech. “Lasse en Kasper hebben wat lichte klachten, maar we hebben wel goede hoop dat ze er zondag bij zijn. Hakim is er nog niet klaar voor.”

Na de thuiswedstrijd tegen ADO heeft Ajax voor het eerst sinds een lange periode een week rust. “Voor de internationals is het wel even lekker dat we geen midweeks programma hebben. We gaan zeker rust in bouwen voor een aantal spelers, maar dat gaan we per individu bekijken.”

Op eigen kracht

Afgelopen dinsdag behaalde Ajax de volgende ronde van de Champions League. In een aantal media werd gesproken over een ‘eenvoudige poule’ voor Ajax. Daar is Ten Hag het niet mee eens. “We  hebben het op eigen kracht gedaan en de feiten spreken voor zich. Het is niet voor niks dat het voor Ajax zo lang geleden was dat de club zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League. Ook als we kijken naar de gehele Europese campagne van ons, dan hebben we het gewoon goed gedaan.”

Ten Hag vol lof over Huntelaar & Tadic