Hakim Ziyech kijkt tevreden terug op de 3-0-zege van Ajax. De spelverdeler laat aan Veronica weten dat het spel van de Amsterdammers ‘over het algemeen’ goed was tegen Lille. “We stonden vrij goed en hadden grip op de wedstrijd, maar dat raakten we vlak voor rust een beetje kwijt. Daardoor werden zij een paar keer heel gevaarlijk. Op het einde, toen het al 3-0 was, kwamen ze er weer gevaarlijk uit. Daar moeten we in die fase slimmer in zijn. Over het algemeen is het een hele goede wedstrijd van onze kant.”

Vooral in de tweede helft ging de bal bij Ajax soms heel gemakkelijk rond. “Soms draafden we iets te ver door in onze combinaties, maar uiteindelijk is de volle winst voor ons. Dit is het podium waar je als voetballer voor speelt. Dan mag je het laten zien. Ik denk dat iedereen zich heeft laten zien vandaag.”

Ruim voor het einde van de wedstrijd werd Ziyech uit voorzorg naar de kant gehaald. “Ik had voor de wedstrijd wat last van mijn hamstring. Op een gegeven moment gingen zij wat meer van zich af schoppen. Dan moet je geen risico nemen.”

Ten Hag: “Aantal gecreëerde kansen van grote kwaliteit”