Hakim Ziyech bleef deze zomer bij Ajax. De club had dit van te voren niet verwacht en speelde daarop in met de komst van Dusan Tadic. De club beloofde de Serviër rugnummer 10 toe. Ziyech bleef, maar kreeg wel rugnummer 22 toegewezen. Erik ten Hag gaf afgelopen zondag bij Studio Voetbal al aan dat de club dit anders had moeten aanpakken. De Marokkaan is het daarmee eens.

“We waren in Engeland geweest, de hele week op trainingskamp. Tadic was een paar weken eerder aangetrokken. Er waren volgens mij genoeg momenten waarop het me kon worden verteld, maar dat gebeurde niet. Toen we net terug waren in Nederland, ging ik naar de kapper, toen ik zag dat ik een gemiste oproep van Overmars had. Hij stuurde ook een bericht dat ik hem moest bellen. Dat deed ik, waarop hij zei dat hij een probleem had en mijn nummer aan Tadic had beloofd”, laat Ziyech weten in een interview met Voetbal International.

De manier waarop

De creatieveling laat vervolgens weten dat hij totaal geen moeite heeft met een ander rugnummer, maar wel met de manier waarop het is gegaan. “Het is niet eens het nummer, dat is maar een getal, maar het gaat om de manier waarop het is gegaan. Het stak me zo hoe het verliep. Waarom is me dit niet in alle rust even uitgelegd in Engeland? En weet je, als het op een normale manier was gegaan, had ik het ook helemaal niet erg gevonden. Maar op deze manier gaf het me een heel vervelend gevoel. Dat heb ik ook eerlijk kenbaar gemaakt.”

Ziyech: “De klik die ik met Tadic voel, heb ik nog nooit gehad”